זכויות עובדת בהריון: כל מה שאתם צריכים לדעת (ועוד קצת)
הריון הוא שלב בחיים שבו גופך עובר שינויים עצומים, ההתמודדות עם בחילות בוקר הופכת לאתגר היומיומי שלך, וההבנה שלמאכלי גבינה יש את הכוח להכניס אותך למצב רוח רע, מופיעה על הפרק. אבל האם במקרה הזה עליכם גם לתהות מה קורה בעבודתכם? האם אתם יודעים אילו זכויות יש לכם בתקופה הזו? אם לא, אתם לא לבד. בואו נצלול לעולם המוקדש לנושא חשוב זה – זכויות עובדת בהריון.
אז מהי הזכות הגדולה ביותר של עובדת בהריון?
ראשית, חשוב להבין דבר אחד – **אתם לא לבד**. במדינות רבות יש חוקים המגנים על נשים בהריון ומבטיחים להן זכויות רבות בעבודתן. הדבר הראשון שכדאי לדעת הוא שהחוק אוסר על פיטורים של עובדת בהריון במשך התקופה שבה היא מצפה לילד. לא משנה כמה הצוות שלך איבד את התיאבון או איך הבוס מתייחס אלייך, החוק עומד לצידך.
האם מותר לבוס שלי להתייחס אלי שונה?
ובכן, לא. חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה מתייחס לעובדות בהריון כאילו הן לא בהריון. אם מישהו מחליט לדרוש ממך לבצע עבודה פיזית קשה יותר או לגזול משלך גם בזמן שאת שווה בערך לבלון בחודש השישי, הוא עובר על החוק.
איזה תגמול מגיע לי?
עובדות בהריון זכאיות לאותן הטבות שהיו מקבלות גם ללא הריון. זה כולל את שכרן הנוכחי, חופשה בתשלום, ומעמד השכר הנוכחי שלהן. גם אם הקולגות סבורים שאת "מחליפה" את חברת ההפקה מצד המשרד, חשוב להזכיר להם כי את עדיין חלק מהצוות עם כל הזכויות המתלוות לכך!
- הזכות לחופשת לידה
- הזכות שלא ניתן לפטר אותך במהלך הריונך
- הזכות לשמור על מקום העבודה שלך לאחר הלידה
מה לעשות אם הבוס מנסה להיכנס לי לראש?
במקרה זה, חשוב לדבר על כך עם יועץ משפטי או לעניין את הנושא הזה עם הארגון שמייצג את העובדים אצלכם. אל תתני למבטים מוזרים לייאש אותך – את בוסית בעצמך!
החופשה והחתימה: לא מה שחשבתם
חופשת הלידה, שהולמת את המידה, היא אחת ההזדמנויות הגדולות של זכותך. באופן כללי, זכותך היא לקבל חופשה ללא תשלום במהלך התקופה של 26 שבועות. ובמהלך החופשה, אל תרגישו לחץ – תשתמשו בתקופה הזו כדי להתרגל לדברים כמו חיתולים, בידול בין קולות גרעינים בשכונתכם והבנת מדע המולדות בצורה יסודית.
האם אני יכולה לחזור לעבודה לפני תום חופשת הלידה?
בהחלט! יש לך את הזכות לחזור לעבודה מוקדם מחופשת הלידה. שיחה עם המעסיק שלך יכול להקל עליך במידה ותרצי לחזור, ויש לזכור ששבועות חופשה אמנם חשובים, אך גם עבודה עם האתגרים שזה מביא לו.
מה קורה לאחר הלידה?
לאחר לדידה, זכויותייך לא נגמרות. **ממש לא!** החוק מגביל את המעסיקים להעירייך בעיקרון שלפיו עליהם לדאוג לכך שאין פער של שכר בעבודתך, ושאת מקבלת את כל ההטבות שגם צעדים אחרים מקבלים, כולל שמירה על מקום עבודתך.
מה קורה אם אני רוצה לשוב לעבודה במשרה חלקית?
זה אפשרי. ייתכן ותצטרכי להציע זאת מראש, ובמקומות מסוימים זה עשוי להיות רק הצעה חיובית. אל תהבי לדבר על כך ולהציע אותן שעות נוחות כדי לשלב את הלביבות והקפיצים בפעמיים את ממדי ההתמודדות.
שאלות ותשובות מעניינות שיש להן קשר בזכויות עובדת בהריון
- האם יש לי זכויות אם אני בהריון פולשני? – כן, את עדיין זכאית לכל זכויותייך.
- כמה זמן אני יכולה להיעדר מסיבת לידה? – 26 שבועות ולא פחות. 28 בשיחות הדינמיות.
- מה עלי לעשות אם אני חוששת מפיטורים? – זה הזמן לדבר עם יועץ מקצועי לגבי הסוגיה.
- מה אם בחרתי להכביד על עצמי בעבודה? – אל תחמיש שתיכנני להפסיק. עם המרגיעים הרצועה שברשותך.
- האם אני צריכה להודיע למעסיק שאני בהריון? – זה תלוי במצב ולא מחויב.
לסיכום, זכויות נשים בהריון הן נושא חיוני שיש להכיר. בין אם את נמצאת בשלב ההיריון, אחרי לידה או חוששת מהשפעות – זכויותייך חשובות ואותן אסור לדעת בשיטת "שיהיה בסדר". דאגי להכיר את זכויותייך, להתייעץ במידת הצורך ולהרגיש עצמאית והביטחון בעבודתך. לא לשכוח – את פיתחת חיים, ואת גם בוסית בעבודה שלך!