אצבעות שניצל מאמא עוף – הקסם של המנות הקלאסיות
אני יודע, אני יודע, שניצל זה לא בדיוק חידוש קולינרי, אבל כשמדובר על אצבעות שניצל מאמא עוף, אנחנו הולכים לדבר על משהו הרבה יותר מעניין מאשר מתכון ואז תיקון נוסחאות. מדובר בסיפור של כישרון, מסורת, וכמובן – ריחות שיכולים לגרום להרגיש כמו ילדה קטנה שוב, בחזרה אל שולחן האוכל בבית של אמא.
מה יש באצבעות שניצל שאותן אנחנו אוהבים?
אז קודם כל, הבה נודה בזה – אין כמו השניצל של אמא. נשמע מעט קיטשי? נכון, אבל זה כל כך נכון! אצבעות שניצל הן לא סתם נישנוש, הן השילוב המושלם של פריכות ורכות, טעם שהורס את כל הדיאטות ואת כל התכנונים המוקדמים שלנו לאכול בריא.
- הן קלות להכנה.
- ניתן לפתח עימן אינספור וריאציות – שיבולת שועל, גבינות ושפע תבלינים.
- הן מתאימות לכל גיל – גם לילדים וגם למבוגרים.
- אפשר להקפיא אותן לאכילה מאוחרת.
אמא, הבטחתי לא להפריע לך – איך עושים את זה?
למי שלא מכיר, ההכנה לאוקיינוס של טעמים לקוחה מהנתחים הכי פשוטים שאפשר למצוא. כמובן, את המתכון המדויק שלי אני לא יכול לשתף כי אמא שלי תגדל בי עמוד שחוסם את הגישה למקפיא. אבל הנה הטיפים שלי למי שרוצה לקפוץ לעולם המופלא של אצבעות השניצל:
- החלק הראשון – הבשר: השתמשו בעוף טרי ואיכותי. אם זה עוף שנשחט בשעה האחרונה, אפילו יותר טוב!
- הבצבעה שלכם – חלב, ביצים ופירורי לחם: אל תתפשרו על איכות הפירורים! אם הפסדתם את הפירורים הגדולים, תנסו עם פירורי לחם מלאים. הם יוסיפו לבצק שלכם טקסטורה לא נורמלית.
- לתיבול אין תחליף: איך אמא שלנו תמיד אומרת? "לא מספיק מלח!". טבלו את האצבעות בתערובות תיבול! מלח, פפריקה, שום, אפילו קצת צילי – תנו לדמיון שלכם להשתולל.
שאלות נפוצות על אצבעות שניצל
- מה ההבדל בין שניצל לאצבעות שניצל? – שניצל הוא הבסיס, שלוקח את הצורה האלגנטית של פילת בשר. האצבעות הן אותו דבר, אבל בגרסה המיני, לפרגון נוסף.
- האם ניתן לטגן את האצבעות בטיגון עמוק? – בהחלט! אך אם אתם פחות אוהבים שמן, ניתן לאפות אותן בתנור.
- האם יש אפשרות לטגן ללא גלוטן? – בהחלט! ניתן להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או קינואה מטוגנת.
אני מבטיח, זה יותר משתלם מהשכרת שף פרטי! אבל יש גם את הצד השני…
למרות הנוסטלגיה והאהבה לשניצלים של אמא, בשוק הכיום יש אפשרויות רבות של אצבעות שניצל שאפשר לקנות מוכנות. אז מתי זה באמת משתלם? העשייה הביתית בעצם מתאימה לאותם רגעים שאתה צריך אחר צהריים של פעילות עם הילדים או שאתה רוצה להרשים את חברה שלך אבל לא רוצה לעוף עם מסעדות יוקרה או לחכות למשלוחים.
השוואת מחירים – מה קונים? מה זול יותר?
- אצבעות שניצל קנויות: הנקודה הבסיסית כאן היא נוחות. אנשים אוהבים לקנות. מחיר ממוצע – 25-35 ש"ח לחבילה של 500 גרם.
- אצבעות שניצל תוצרת בית: עם כל החומרים המוזכרים, תמצאו שהעלות נעה סביב 15-20 ש"ח לפורציה של 1 ק"ג – והן טעימות הרבה יותר!
על הומור, טעמים וסגולות נוספות
אם נצליח לראות את העניין בצורה כנה, הכנת אצבעות שניצל יכולה להפוך אפילו את היום הכי אפור למשוגע. מגוון הצבעים, העניין במשרות שונות (שאוורמה? פיצה?!) וכל זה בשילוב עם בירה קרה יכולים להתחבר בצורה פנטסטית לערב מעניין מול הטלוויזיה.
עכשיו אני יודע שיש אנשים שבסופו של דבר, נרתעים מאצבעות השניצל, ביודעם שהן רחוקות משמירה על אורח חיים בריא. אבל אני אומר, למה לא לשבור את השגרה לעיתים? אלא אם כן אתה בגיל ההתבגרות, ואז השניצל היא חובה עבור כל יום רביעי!
שאלות נוספות לבירור:
- האם השניצל של אמא שלי יכול למנוע מחלות? – לא, אבל הוא בהחלט יועיל במניעת ברבורים עונתיים!
- למה הם באמת כל כך טעימים? – משום שאמא יודעת איך להתייחס לשניצלים עם נשמה.
זמן לסיים עם טעם מתוק!
ואם עדיין לא מצאתם מישהו שיסכים ללוות אתכם בהכנת האצבעות, אני ממליץ לא להפסיק לנסות. מגיע לכם להרגיש את טעמי הילדות, את היופי שב