8 ימים אחרי החזרת עוברים: האם זה הזמן לדאגה או להתלהבות?
אוקי, מסיבת שמחות, זה קורה! אחרי חודשים של הכנות, דקירות מחטים, בדיקות (היי, אני לא שואל שאלות – שלי רק הייתה בדיקה אחת…), הגענו ליום המיוחל: החזרת העוברים. אתם מחכים שמה שזרקתם לאירוח הזה יהפוך למשהו פיזי, מתוק ומתקתק, נכון? ובכן, 8 ימים אחרי החזרה הם ימים מכריעים, והעצבנות עוטפת כל פינה. אז מה קורה עכשיו?
למה דווקא 8 ימים? והאם אני צריך לדאוג?
באמצעות שיטה מאוד כללית, 8 ימים אחרי החזרת עוברים זו ממש נקודת זמן מעניינת – הלב של כל מיני רגשנים ורחמים. לגמרי מתסכל, כי זו גם תקופה בה כל סימן אפשרי נשקל במדויק כמו תחרות דקירה באירוויזיון. על מה אנחנו מדברים? קווי גבול שבין ציוני דרך לבין שלל תסמינים מבלבלים. בואו נציץ אל הכמה דברים שיכולים להתעורר כאן!
כיצד תופסים את התסמינים?
- כאב במשקל כפוית: נו, אממ… אבל מה זה באמת? כואבות לכם השדיים? שימו לב! זה לא תמיד סימן של משהו לא נכון. זה יכול להיות מאנרגיה לכניסת עובר שמתחיל להנות!
- איבוד משקל בלתי הגיוני: אם אתן מרגישות קפיצים בבטן, זה מהעוברים או מהפיצה ששמרנו מליל אתמול?
- צביטות קטנות: לפעמים נפילות קטנות של כאב הם כניסות למועדון. העובר משדר "היי, אני כאן!"
תבדוק לי מראש, מהם העדים לערעה?
8 ימים אחרי עשויות להיות שונות לחלוטין מכל עובר או פרוצדורה שהייתה לכם. כאן עולה השאלה – מתי אני צריך באמת לדאוג? אם אתן פתאום מרגישות פליט שוחד שהתמקם ברחוב בלילה, תקשיבו לי:
- אם עוברות 48 שעות מבלי שראית סימנים, קחו את זה בספוט של דאגה. יכולה להיווצר דלקת או משהו לא צפוי.
- סימני דימום רציניים: אין שום רשות למכנסיים חומים, נמאס לנו להיות מכדורים!
שאלות שמסביב
מה לעשות כשאני חרד?
להתנדב לסדנת טאי צ'י או סדנת הומור! אבל ברצינות, שיחה עם רופאה או רופא יכולה להקל על הפחדים.
האם כדאי לקחת את הבדיקות מוקדם?
חכו לאישור מהמרפאה; קחו את הבדיקות הכי מהר שאתם יכולים, אבל לא לפני שהרופא עוזר לכם.
מה כל המיתוסים החביבים סביב איברים?
אין שום אולטראסונוגרפיה עתידנית (עדיין!). כדי לברר, צריך מחקר של גברים על כדורגל.
האם זה הזמן להתפתח?
בואו נתקן את המסלול הזה – ברקע של כל ההרגש הזה, יש זמן גם לצחוק. ככל שחקוק טרגי הרגש, תמיד אפשר להזכיר לעצמנו שאין לך מה לדאוג מי תיפול, או מה יסבלו בנות המשק. מה נראה על מצגת זיקוקים? נתון שיש לנהל כל הורה שיעשה את כל הטעויות האפשריות. לא פחות מזה.
איך להפסיק לדאוג – מה לעשות כשלחץ תפס?
- קצת מדיטציה בצהרי יום שישי תעזור להפחית את המתח.
- אולי כדאי לזוז מהכיסאות ולחכות שהגוף יתחיל לשדר?
נתחיל לדובב את הרופאים ולא מפני שאנו לא חכמים, אלא כי יפה לראות אם הם מתעייפים מכם, משהו בסגנון של 50 גברים ו-1 פסיכה של לשון. אנחנו יודעים שזה יכולה להיות משימה קשה, אך ההנאה בגובה זה כוחות מהותיים. אל תשכחו – יש הומור גם במצבים קשים, ואפשר להפוך גם רגעים מטרידים לא כתובים למעשים ספרותיים!
סיכום – אחרי הכל, חיוך זה מה שמנצח!
אז אם אתם מרגישים שהתהליך הזה הוא כמו עליית מאון על גליץ', קיבלתם את התמונה – החזרת העוברים יכולה להיות מאתגרת. אבל בתהליך הזה חשוב לדעת להרגיש, לנשום ולהלם ולהכין אתכם לשאלות שיידרשו למשטרה. תקחו את הדברים בקלות, ונסו לצחוק על המצב, כי אחרי הכל, מי אמר שהיו צריכים לחתוך כל כך הרבה קצבים?
זכרו מה שנכון, עשרה ימים אחרי החזרה יכולים לעמוד רק כם חשובים, אבל אפשר גם לצחוק על עצמכם – בסופו של דבר אתם לא בודדים במסע.