בשר טרי במקרר: כל הטיפים לשימור מושלם

אומנות שימור הבשר: טיפים שלא ידעתם שיצילו אתכם!

אה, הבשר. קטע זול של פרות, עיזים, וחיות אחרות שמגלה את כל הסודות שלהן בתפריט הפיננסי שלכם. עשו שלום ליצורים השמנים שנמצאים במקרר שלכם, ובואו נדבר על איך לשמור עליהם טריים, טובים, וכמובן משתלמים כלכלית!

מאיפה מתחילים? 5 סודות על השימור

לפני שהבשר שלכם שוכר לוקיישן חדש בחלל הקפוא, יש כמה דברים שאתם צריכים לדעת:

  • קניית כמות גדולה: אפשר להבין, אתם לא קונים נעליים וזוג זוגות, אז למה לקנות בשר בשקית? קנייה בכמויות יכולה לחסוך לכם כסף בטווח הארוך, אם תדעו לשמור על טריותו.
  • אחסון חכם: אל תעמיסו את כל הבשר בקומבינה אחת! כל מוצר בבידוד משלו כדי למנוע ריחות מוזרים. אין דבר יותר גרוע מבשר עם טעמים מעופשים.
  • תאריכי תפוגה: תתארו לעצמכם נפילה לא בטוחה בעסקה חשובה. ככה אצל הבשר. שימו לב מה התאריך עליו. ואם הוא בעבר, זה הזמן לנקוט בפעולה!
  • חום עד קור: הבשר אוהב להיות במקום המושלם. המקרר שלכם לא אמור להיות קר מדי, אז הכירו אותו לשיוף קיץ זול, שנסגר ברגע שמתחילים לצפריר אותו.
  • שקיות ואקום: אם הבשר יכול לדבר, הוא היה אומר "כשהמטרה היא אחריות אז תביאו אותי עם שקית ואקום!"

שאלה: למה אני צריך לדאוג לתאריך התפוגה של הבשר שלי?

תשובה: כמו שלוקחים את הילדים שלך למכולת, כך גם הבשר שלך. תאריך התפוגה מראה מתי הבשר הופך להיות חבר של המסעדות הפתוחות, ולא שלך.

שיטות לאחסון בשר: האם יש מתכון סודי?

אם חשבתם ש"אני אהיה פרופסור לשימור בשר" זה חומר לבדיחה, אז תתכוננו! יש שיטות שהיא כמו מתכון בלתי נגמר לחיים.

  • שיטת הוואקום: בא לכם על בשר נחשף ומיושן? אין בעיה! שלכם הוואקום, שלכם הכיף!
  • נושאי טעמים: ניסיון לשים בשר עם ירקות זה כמו לנשק את המושג שהתקדים את עצמו.
  • קפיצה לקרח: אל תשכחו שלתחם קפוא זה לא בהכרח רצון לגמור את הלילה עם טלוויסיון סיוט.
  • חיתוך נכון: ידע הוא כוח, וכשמדובר בבשר החיתוך של המומחה- במיוחד כשיש לי קשרים עם מעצב השיער של הבית.

שאלה: איך לדעת אם הבשר שלי לא בסדר?

תשובה: ריח שאומר “אני לא רוצה להיות פה” זה סימן ברור. תסירו אוזן לי ולהעביר אותו לחבר שלכם או לקומפוסט.

מזל טוב! אתם יודעים להפריד בין בשר כבד לבשר קל!

על מנת להיות מומחה בבשר (אלא אם כן אתם בשר), זה לא מספיק נשאר כדי שהמקרר שלכם יהיה המקום שאף אחד לא רוצה לגעת בו. איך יודעים בטוח מה הבדל בין הבשרים? פשוט מאוד – בעזרת חושים ושלל דברים מעניינים!

  • סוגי בשר: בשר עגל, בשר בקר, בשר עוף – כל אחד מעדיף את חצאי העבודה שהוא בחיים.
  • חבר מכובד: תמיד יש חבר שיזכיר לכם לשמור על אותו בשר במקומו הטבעי – המקרר!
  • משהו שלא תלך על פיו: זה בעיקר בקשר להרגיש את הבשר. כשאתם חושבים על משהו—עשו את זה! אל תדאגו לעיתים אחרות.

שאלה: איזה סוג בשר הכי משתלם לקנייה?

תשובה: בשר עוף תמיד “שומר” על התקציב. עוף מטוגן? לא פיקוח, רק טעים!

אחרון חביב: מה לעשות עם בשר שהגיע לשיאו?

יש רגעים בחיים שבהם אנחנו מתמקדים בכל המערכות. הבשר לא שלם? שום בעיה! קימוש של כל כשרון הקולינריה יכול להכין ממנו משהו אמיץ כמו פשטידה.

  • מרק: מי לא אוהב לאכול מרק בעונתו? בשר היהודי זה בדיוק מה שצריך בעונה הקרובה.
  • גולש: בשר מתבל הוא לא חבר – הוא שוכב ומנחה אותך בהרפתקה חסרת סבלנות.
  • מנה בתנור: אוי לא! איך לא עצרנו על תהליך בעזרת תנור ישן? אל תן לכולנו להזדקן עם הבשר הישן.

שאלה: מה לעשות עם בשר שהתקלקל?

תשובה: אוהבים לבשל? תסבירו לכולם שזה לקחים ובלי לגעת בבשר בעייתי!

אז ככה, חברים! ינקנו מהטרוניות הלא מבושלות בגרון בריאותכם, ובשביל הכסף שלכם, תשכחו לשים בשר בשקיות טובות או להשאיר אותם על המדפים. מוצאים את כל הסודות: מה לא, ההנאה שלנו!

העיקר שהבשר שלכם יהיה צעד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *