פנל מבודד מחיר יחידה: איך קובעים אותו בכלל?

אם אתם לא מומחים בתחום הבנייה, הרי שידע כמו ההבדלים בין פנל מבודד זה או אחר זר לכם. אבל כיום כאשר הפנלים המבודדים הפכו לסטנדרט בתעשיית הבנייה הקלה, ולבחירה הראשונה של קבלנים בתחום זה, יותר ויותר אנשים מתחילים להתעניין על מה משפיע וקובע לאותו פנל מבודד מחיר זה ולפנל אחר מחיר אחר.

במאמר קצר זה אנו נתמצת עבורכם את הגורמים העיקריים והחשובים ביותר בבחירת הפנל ובהבנה מדוע פנל אחד יעלה יותר מפנל אחר, ולהיפך. מאמר זה מתאים גם לאנשי מקצוע, קבלנים ובנאים, וגם לכל מי שמתעניין בבנייה מודרנית ובבנייה קלה, ושוקל לבנות משהו כלקוח.

פנל מבודד מחיר השוק לפי קריטריונים:

להלן הקריטריונים שישפיעו בצורה הישירה ביותר על עלות הפנל המבודד שלכם –

  • סוג הבידוד – בידוד נעשה על ידי חומרי בידוד, חומרים אשר נמצאים בגוף הפנל. הרבה מאוד מעלות הפנל כרוכה באיכות וסוג חומר הבידוד של הפנל, מהסיבה הפשוטה: ככל שחומר הבידוד איכותי יותר, כך הבידוד אפקטיבי יותר, וזה משפיע בצורה ישירה על האפשרות לקרר או לחמם את המבנה, ועל שמירת הטמפרטורה המתאימה לכם. לחומרי בידוד שונים עלויות שונות, וזה מתבטא במחיר הסופי של הפנל.
  • עובי הפנל – בידוד הוא גם עניין של עובי, כאשר חומר מבודד באיכות נמוכה יצטרך יותר עובי כדי להגיע לאותה התוצאה שנדרשת מהרבה פחות חומר מבודד באיכות גבוהה יותר. ישנם כמובן עוביים סטנדרטיים לכל תעשייה או מבנה מגורים.
  • הציפוי – מעבר לבידוד שבפנים, הרי שהפנל מורכב כסנדביץ' עם ציפוי חיצוני שעוטף את הבידוד. איכות הציפוי עצמו, המושפעת מהעמידות שלו מול נזקי מזג האוויר, תוחלת חיי החומר, אפילו הנראות של החומר, משפיעים על המחיר שלו, והוא בתורו משפיע על עלות הפנל כולו.

אז מה המחירים בפועל?

לכל פנל מבודד מחיר אחר, וגם המחירים יכולים להשתנות, ואכן משתנים, בהתאם לשינויים בביקוש ובהיצע לא רק של הפנלים עצמם, אלא גם של כל אחד מהחומרים המרכיבים אותם, כמו גם עלויות השילוח. נכון לכתיבת שורות אלו פנלים יכולים להתחיל גם ממחיר של 55 ש"ח למ"ר, ולטפס גם למחירים של 85 ש"ח למ"ר, בהתאם לסוג הפנל.