ניהול ועד בית

רבים בטוחים שניהול של בניין זו לא משימה מורכבת, כי מה בסך הכול צריך לעשות? כל דייר משלם סכום מסוים מידי חודש לוועד הבית ועם הסכום הזה מעסיקים אנשי מקצוע כמו גננים, מנקים וכדומה. האמת היא, שבפועל זה הרבה יותר מורכב ממה שנדמה לנו, ולכן זה טבעי שכל הנושא של ניהול ועד בית ידובר רבות. אם גם אתם החלטתם שהגיע הזמן שלכם להיות מעורבים יותר בבניין שבו נמצא הנכס שלכם אפשר להבין זאת, כי פני הבניין ואיך שהוא נראה משפיעים לא מעט על ערך הנכס כולו. שמירה על הבניין, על הניקיון בו ועל העיצוב שלו משפיעה על היכולות למכור את הדירה בעתיד, להשכיר אותה או לעשות בה כל שימוש אחר ולכן מדובר על השקעה משתלמת.

מה חשוב לדעת?

כשמדברים על ניהול של ועד הבית יש כמה דברים חשובים שצריך לשים לב אליהם, והשאלה הראשונה היא: האם וועד הבית ינהל את הבניין או שכדאי לתת את האחריות הזאת לחברה מקצועית שמנהלת מבנים. במידה והחלטתם לבצע את המשימה לבד, כדאי שתיקחו בחשבון את כל האחריות שתהייה לכם, כמו:

  • ניקיון חדר המדרגות
  • אחזקת המעלית בבנין
  • ביטוח לבניין ולעד הבית
  • ניקיון מאגר המים
  • שיפוץ הבניין בעת הצורך
  • זיפות הגג וכדומה

איך וועד הבית מקבל החלטות?

אין ספק שאחד מהדברים המורכבים ביותר זו השאלה של תהליך קבלת ההחלטות, שכן מדובר על הסכמות שונות שצריך להגיע אליהן ולא תמיד זה קל. ניהול נכון כולל אומנם התייחסות לדעות של כל אחד ואחד מחברי וועד הבית, אך בסופו של דבר יש גם צורך לקבל את ההחלטה הסופית ולכן בשלב מסוים מישהו צריך להחליט. האחריות של ועד הבית היא לא רק לבניין, לניקיון שלו ולתחזוקה שלו, שכן חלק מהעניין הוא גם שלום בית בין השכנים. יש בתים משותפים שבהם יש גם פעילויות שונות לחגים כמו בניין סוכה משותפת וכדומה, ואת הניהול של כל הדברים האלה לוקח על עצמו, בדרך כלל, ועד הבית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *