מה זה e-sim israel וכיצד זה משנה הכל?

מה זה e-SIM בישראל? והאם זה באמת כדאי?

כולנו מכירים את הרגע ההוא שבו אנחנו טסים לחו"ל, ומגיעים לשדה התעופה, פתאום כל הטלפונים שלהם מפסיקים לרוץ כמו קרוב משפחה של פושע נמלט. ומה עושה רוב האנשים? הם רוכשים כרטיס SIM מקומי, עולים לשיטף של הוויה באייפון 11, ואז מגלים שיש להם החלפת יסים של כל השיחים בארץ. אז מה עושים? נכנסים לעומק העניינים ויוצאים לחקור את מה שהעולם טוען כ"חדשנות בתחום הניידות": ה-e-SIM.

מה זה e-SIM? כמה זה עולה? ומה הסיפור מאחורי זה?

אז ככה: e-SIM, או SIM אלקטרוני אם תרצו, הוא בעצם כרטיס SIM שמוטמע בתוך המכשיר עצמו ולא ניתן להוציא אותו כמו הפלאפל בסוף השבוע. זה דבר די מעניין, וזה גם פותר לנו את הבעיות שכולנו מכירים עם החלפת כרטיסים – כל אחד מאיתנו נדרש להחליף SIM בין מדינות כמו שמשנים גרבים.

מה היתרונות?

  • חיסכון במקום: במקום לחשוב על כרטיסי SIM כמו על כוכבים קטנים בסופרמרקט, יש לך מקום במכשיר.
  • נוחות: לא צריך להתמודד עם הרגע שבו הכרטיס מדליק את כל הדרך לדינוזוארד.
  • חיבור ליותר מפעיל אחד: אפשר להחזיק שני ספקים, כך שתוכל להיות קשוב לשיחה מהמוקד בה ויכולה להיות צומת בלתי צפויה.

מה קורה בישראל?

כבר בשנת 2020, חברות הסלולר בארץ החלו להציע את המוצר המופלא הזה. כמו גמדים שסוחבים תיק מתנות, מהר מאוד כולם רצו להכניס את הידיים לכיסים ולהשיג את ה-e-SIM. נכון, זה לא תמיד מושלם, יש בעיות של תיאום בין הספקים, אבל מדובר במהפכה בתחום השיחות הניידות.

תהליך ההגשה?

לא צריך להגיע לחנות פיזית, כמו שהיית עושה פעם. כל הפעולה מתבצעת דרך האפליקציה של ספק הסלולרי שלך. עושים כמה קליקים, מפרים את החוקה של הפוליטיקה המקומית, ובום! יש לך אנטנה חכמה בודקת בגרביים שלך. כמו מסיבת הפתעה, רק שההפתעה מוצאת לך 1000 מגה-בייט לחודש.

שאלות ותשובות

  • ש: האם ה-e-SIM זמין לכל הטלפונים?
  • ת: לא כולם. ככה זה – יש טלפונים חדשים יותר של חברות מסוימות שמגיעים עם זה כסטנדרט.
  • ש: כמה זה עולה?
  • ת: יש עלויות משתנות בין הספקים, כפי שמסומנות בהצגות אבל תדע שזה די משתלם.
  • ש: מה עושים אם האינטרנט פתאום מת?
  • ת: קח נשימה עמוקה, תכווין למאגר סטוק והתחל לחפש סיבות לתקלת החיבור שלך.
  • ש: האם אפשר להשתמש ב-e-SIM בחו"ל?
  • ת: בהחלט! זה הרעיון מאפר את השותפויות שעליכם למצוא.

האם החידוש הזה יכול לשנות את אופן צריכת סלולר שלנו?

כדי לענות על השאלה הזאת, חשבתי על דינוזאורים ועל הרעיון שעומד מאחורי טכנולוגיה כזו. ה-e-SIM נותנת לאנשים כוחות על: כמו נבלות של ניידות. אתה יכול להכנס בחסד לדיזינגוף. האינטרנט רץ, אין חיבורים צפופים, והכשהוא חופשי – כולנו פתאום נחזור לאירוניה של השנות ה-90.

נהיה חכמים יותר בשימוש שלנו, נתעסק פחות במכשירים מתכופתים – נעבור לרשתות גמישות. נגלה שהם משאירים אותנו מחזיקים בטלפון כמו מקל, ויוצאים החוצה למסיבות בגוף של אדם (ומסיבות טובות – אין צורך לדאוג לחיות שם).

סיכום – האם להיכנס לעידן ה-e-SIM?

אם יש לך טלפון תומך, אין סיבה שאתה לא תנסה את זה. העידן של כרטיסי ה-SIM שייך לעבר. אנחנו כאן עם דינוזוארד וחצי באירוניה של העידן החדש.

במיוחד לפני טיולים, תחשוב קצת על עקרונות הצרכנות שקשורים לסלולר בארצנו והעולם. ובסיום, לא לשכוח – טכנולוגיה לא מחליפה בודאי שמות של חברות אנרגיה או ניוטון, אלא מספקים לנו הכלים להיות עם קשר צמוד כמו איטריות בסושי. צא החוצה, תתעסק, תשים לב. עידן ה-e-SIM כאן ואתה ממש לא רוצה להיות האחרון לגולל על מהות השיחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *