אשתי לא מרגישה בנוח עם המשפחה שלי: איך לבנות גשר בין הצדדים?
זה בסדר, חברים, הרשו לי להתחיל עם מקרה קיץ נרקיסי שהתרחש במוחי בזמן שהתעסקתי בפייסבוק. אני רואה מישהו מפרסם פוסט על הבעיות שהוא נתקל בהן כשאשתו לא מסתדרת עם המשפחה שלו. וכך חשבתי לעצמי – אלו לא בעיות קלאסיות שהופכות כל מסיבת חג לאירוע של "עסקה" נושאת פלטינה? ובכן, אם אתם מתמודדים עם מצב דומה, אתם לא לבד! נראה שכולנו נכנסנו למערבולת הזו, ולא משנה כמה פתקי "הכל בסדר" נשלח אחד לשני.
ולמה הכיף מתחיל?
אין דבר מאיים יותר על מערכת יחסים מובהקת מאשר הפולמוס בין המשפחה למאהב/ת. אז למה בעצם הכיף מתחיל כאן? כי יש פוטנציאל לדרמה, ובעיקר לכל כך הרבה רגעים מצחיקים – כל אחד יודע שהמשפחה יכולה להיות גיהנום של אהבה בצורת טובה.
למה זה קורה לנו בכלל?
- שוני ברקע: האם משפחתכם חיה ב"מציאות" ובזמן שאשתכם עוסקת במדע בדיוני?
- ציפיות גבוהות: האם המשפחה שלך מצפה שהיא תהיה כמו אמא חורגת מהאגדות, ולתת לך עוגיות?
- הפרת הגבולות: האם המשפחה שלכם לא יודעת מה זה "לא להיכנס לשיחה"?
אם בחייזרים מדובר, נהוג לדבר על תוכניות להסרת מחסום, אך במקרה שלנו – מדובר על גשרים, ובניית גשרים היא המיומנות החדשה שלכם!
איך לבנות את הגשר הזה?
עכשיו, לפני שאתם רצים לשים תיק עם צלחות בבית, בואו נתחיל בדברים פשוטים יותר. בניית גשר בין צדדים מחייבת הבנה, קומוניקציה ו… הרבה סבלנות (ושוקולדים).
1. תקשיבו זה לזו
שיחת עומק עם אשתך חשובה כמו הנעליים שהיא מנסה להתאים. תייצרו פינה מהמרוץ האווירי של החיים ותשוחחו על הקשיים שלה עם המשפחה שלכם. זה חשוב שהיא תרגיש שיש לה גיבוי.
2. שיחה עם המשפחה
לא בכדי נועד הגשר לבחון חוזק. לשוחח עם משפחתכם על התחושות של אשתכם ולא על אילו צלחות הן הכי טובות בשימוש. האם אתם מוכנים לחשוף את עצמכם מול המשפחה, ולבקש מהם להיות קשובים?
3. סיטואציות מבוקרות
חשבתם כבר על גשר? עכשיו, הגיע הזמן לבנות את זה! במקום שתביאו את אשתך ל"מפגש משפחתי" מפוצץ וטורפני, תארגנו מפגש פשוט בו הכול יעבור באופן רגוע. פיקניק קטן? חופשה משותפת?
- יזמו ערב סרט – עם פופקורן!
- ארוחות משפחתיות המוקדשות לשיחות
- תחרויות קלות (כל אחד מביא את המנה האהובה עליו)
שאלות נפוצות שלא חשבתם עליהן
1. מה לעשות אם אמא שלי לא מפסיקה לשאול את אשתך שאלות לא נוחות?
תסביר לאמא באדיבות שזה לא מקובל, ואם היא לא תפסיק – "חוקים חדשים יכנסו לתוקף".
2. האם כדאי להפסיק להזמין את אשתך לאירועים משפחתיים?
לא! אבל כדאי להתחיל בבחירה של אירועים פחות משפחתיים ולהרגיש את הוייב של כולם בנוגע למצב.
3. איך אני יודע אם הגשר בנה בהצלחה?
אם אשתך מפסיקה להזכיר במשפטים מצחיקים את המשפחה שלך – סימן שזה מתפתח לקשר פורה!
4. האם משפחתך לא תאהב את כישורי הבישול של אשתך?
אז תתחיל להביא עוגיות, זה תמיד עובד. ואם לא, סביר להניח שהן לא שיגרמו לה לדחות אותה.
5. מה אם שום דבר לא משתנה?
פה יש צורך בכוח הסבלנות. זה ייקח זמן – אבל כל שינוי קטן הוא התקדמות!
סיכון בבניית גשר – מה חייבים לזכור?
שימו לב! גם אם אתם מנסים לבנות גשר, אל תשכחו לשמור על נאמנות לאשתך. הכוונה היא לא להגיע למצב שבו אתם מתחילים להרגיש יותר בבית עם ההורים מאשר עם רעייתכם.
מסקנות והבהרות שצריך לזכור
בסופו של יום, המטרה היא לאפשר לאשתך להרגיש בנוח ולהתממש, במקביל לבנייה של קשרים משפחתיים. גם אם זה מצריך עבודה וסבלנות, אתם מתמודדים עם השפעה חיובית על מערכת היחסים שלכם רבים יותר. לצנע או לא לצנע? זה תלוי בכם!
גם כאשר רגשות קשים נשמרים, מערכות יחסים היו אמורות לחיות. אל תשכחו – לכל יצירה יש כמה פרקים, וגם שאתם מקבלים סיוע מ"סרטים משפחתיים" מהמשפחה שלכם – אתם יכולים לגלות המון דברים חדשים. ובכן – מקווה שהצלחתם לבנות את הגשר המיוחל!