בעלי לא מוכן לטפל בילדים, פתרונות מפתיעים כאן

בעלי לא מוכן לקחת חלק בטיפול בילדים – איך להתמודד עם זה?

אם יש דבר אחד שיכול להרגיש כמו מסלול מכשולים בלתי נגמר, זה הניסיון לגרום לבן הזוג שלך להיכנס לתפקיד של "הורה פעיל". כל הורה יודע שלהיות הורה זה לא חופשה סופר-מפוארת בכפר נופש, אלא יותר כמו להיות במירוץ למרחקים ארוכים כשעל הגב שלך יש ילד בן שנתיים שמבקש עוגיות בזמן שאתה מנסה לתכנן את יום המחר. אבל מה לעשות אם בן הזוג שלך החליט שהוא מעדיף לשבת על הספה ולצפות בטלוויזיה, בזמן שאת שוחה בים של חיתולים וזריקות חום?

המצב הנוכחי – באיזה שלב אנחנו?

ראשית, לפחות תרשו לי להכין אתכם לכך שזה אינו מצב נדיר, ולמעשה מדובר באתגר שחובר לבני זוג רבים. אבל מה שחשוב זה להבין לקראת מה אנחנו הולכים:

  • מה המצב הנפשי של בן הזוג? האם הוא עובר תקופה קשה בעבודה? מתמודד עם סטרס?
  • מה הניסיון שלו עם ילדים? האם הוא ניסיוני או שאין לו מושג ממש?
  • מה תכנית המשחק שלנו? איך אפשר לשתף את פעולה עם קטן או עם גישה יותר שיתופית?

מתי לשתף את בן הזוג בשיחה?

אם אתם חושבים שהגיע הזמן לשיחה, חשוב לעשות זאת ברגע נכון. לא אכפת לנו להקדיש זמן ולשמוע על הקונצרט האחרון של להקת פופ שהוא אוהב, אבל לעשות זאת יום אחרי שגיליתם שבת שלכם התחלף בחיתול מלא – זה לא הזמן הכי טוב. נסו לחכות עד שתרגישו שדברים רגועים למדי בבית.

מה לעשות? האסטרטגיות שלנו

כאן מגיע הכיף האמיתי! אתם יכולים לשדרג את הגישה שלכם ולהביא את בן הזוג לשיחה בצורה קלילה וידידותית. הנה כמה רעיונות שיעזרו לכם להפוך את השיחה הזו למועילה:

  • להיות קצת קומי – הומור יכול להקל על כל מצב. נסו להציג את החיים כהפקת טלוויזיה עם פסקול של קומדיה.
  • דוגמא אישית – הראו לו איך אפשר להנות מהילדים. קחו את הקטנטנים לגן המשחקים, ותנו לו לראות איך הם מגיבים כשמקדישים להם זמן.
  • לקבוע גבולות – להבהיר מה אתם צריכים ממנו ואם זה ידרוש ממנו לקחת פסק זמן בטלוויזיה, שיהיה!
  • לתאם חלוקות – אם הוא בדרך כלל אחראי על הכנת הארוחות, הציעו לו להכין משהו מיוחד עם הילדים.

שאלות נפוצות

1. איך אני יכולה להביא את בעלי לשיחה על כך?

פשוט! לציין בעדינות את המצב, למשל: "מכיוון שנראה לי שהילדים זקוקים ליותר זמן איתך, חשבתי שאולי נוכל לדבר על זה." קרוב לוודאי שהוא יעריך את הדרך הנעימה שבה את מנהלת את העניין.

2. מה לעשות אם הוא מתנגד לחלוטין?

אל תתייאשי! נסי למצוא את הקשר המשותף שלכם. האם יש תחומים שהוא מתלהב מהם? התכווני להקשר זה! ילדים אוהבים עיסוקים. מרגע שהוא ימצא חפיפה בין התחומים האישיים שלו לבין ההורות, הדברים עשויים להתחיל להתהפך.

3. מה לעשות כשאני חסרה כוח?

לכולנו יש ימים קשים. אם את מרגישה עייפה או מתוסכלת, אל תהססי לפנות לעזרה לעיתים; זה בסדר! היעזרי במשפחה או חברים ובקשו מהם לעזור בפעילויות עם הילדים.

4. איך אני יכולה להראות לו שזה חשוב לי?

חוויה משותפת יכולה להיות נפלאה! תכנני יום טיול יחד עם הילדים, או זמן איכות שיכלול את כל המשפחה. חשוב להציג את ההוראות כך שהוא ירגיש שהוא חלק מהתהליך, ולא כמי שנשאר מאחור.

5. האם זה בסדר להיות לאמר ש"המשפחה זה שניים?"

כן! חשוב להעביר את המסר בצורה ברורה, אבל גם בזהירות ובאופן לא נתפס. שיחה בעדינות יכולה להזכיר לו עד כמה הוא חשוב לעסקה הזו שנקראת הורות.

סיכום – המרוץ אחרי חיוך

הורות היא לא מלאכה פשוטה, אבל בשיחה פתוחה ובגישה שמביאה להומור וללמידה, אפשר להפוך את כל מה שנראה קשה לאתגר שכיף להתמודד אתו. חשוב לזכור שבסופו של דבר, נישואין והורות הם שותפות – מתן גישה ותמיכה בשני הכיוונים הם המפתח להצלחה. ולא לשכוח לחייך, לחייך תמיד – סוף סוף, זה מה שהילדים שלנו ישמרו בידם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *